Amb aquests ja en van uns quants, ni més ni menys que 30. Aquests són els anys que visc entre la gent de Sallent, i a partir d’ara també amb la gent del món virtual, que és Internet. Pels qui m’acabeu de conèixer, us faré una mica de memòria de com va començar aquesta festa.

Era un fred mes de febrer de l'any 1978, i una colla d'eixelebrats van decidir recuperar una festa que havia estat prohibida pel Kiku. Aquell any només va ser un sol dia, i la participació va ser un èxit, tot i els temps que corrien. A partir de llavors, la festa va anar creixent. I va ser gràcies, en bona part, a la recuperació d’actes que feia temps que estaven oblidats, com la guerra de la farina (Beiembam), el correfoc, l’arròs, el ball de màscares, i així una infinitat d´actes.


D’UN DIA DE FESTA A UNA SETMANA

D'un dia de festa, es va passar a tres en pocs anys, i a una setmana en pocs anys més. Amb això vull dir que en menys d’una dècada, la festa ja era de les dimensions que ara té. No hi ha res que em faci trempar més que les cares de la gent a la meva arribada, i així durant tots els dies de la festa, fins el dia de la meva mort. Imagineu-vos si arribo a canviar la vida de les persones, que fins i tot gent de tota la comarca i part dels Països Catalans venen a aquesta petita vila de 7.000 habitants a veure què collons passa!!!


En els darrers anys, i segons dades dels organitzadors i de diferent gent del poble, es calcula que només en un dia (dissabte) hi ha més de 12.000 persones al poble. Això sí, segons dades de la Guàrdia Urbana, són unes 300 (sempre amb els mateixos problemes de càlcul).

LES COMPARSES, L'ESPERIT DE LA FESTA

Les comparses tenen un paper molt destacat en la nostra festa, ja que son elles qui donen vida al carnaval col·laborant i organitzant diferents actes. El Carnaval de Sallent és una festa per a tots els gustos, on l'únic acte de pagament és el ball de disfresses. Això fa que el nostre Carnaval es converteixi en una festa al carrer, participativa i popular.

En resum i per anar acabant, només us vull dir als 6.000 milions de persones que viviu en el planeta anomenat Terra, que ja sabeu on visc, en una vila anomenada Sallent, que es troba dins el petit país Catalunya. I que si voleu saber més sobre aquesta festa remeneu per dins la web.


Bona gent del món, que tinguem un bon i gran Carnaval!!!
Salut, pau, festa i memòria

El ninot